Kippenstoof met groenten

Een simpel recept voor een heerlijke kippenstoofpot met groenten uit de slowcooker:

Ingrediënten:

  • 4 kippenbouten (of kippendijen), met vel
  • 2 uien, in dunne plakjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 wortelen, in plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 500 ml kippenbouillon
  • 250 ml witte wijn (optioneel)
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies:

  1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de kippenbouten met zout en peper en bak ze in de pan aan beide kanten goudbruin. Haal de kippenbouten uit de pan en leg ze opzij.

  2. Voeg de uien, knoflook, wortelen, bleekselderij en champignons toe aan dezelfde koekenpan. Bak ze ongeveer 5 minuten tot de groenten iets zachter zijn geworden.

  3. Giet de kippenbouillon en witte wijn (indien gebruikt) in de slowcooker. Voeg de gebakken kippenbouten en groenten toe. Voeg ook de takjes rozemarijn en laurierblaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Plaats het deksel op de slowcooker en zet deze op de lage stand. Laat de stoofpot 4-6 uur langzaam garen, of tot de kip gaar en mals is geworden.

  5. Verwijder de takjes rozemarijn en laurierblaadjes uit de slowcooker. Serveer de kippenstoofpot met rijst, aardappelpuree of versgebakken brood.

Je kunt dit recept aanpassen door andere groenten toe te voegen, zoals paprika’s, courgette of pompoen. Voel je vrij om extra kruiden en specerijen toe te voegen, zoals paprikapoeder, kurkuma of tijm, om de smaak te variëren.

Andere recepten