Een eenvoudig slowcooker recept voor een heerlijke rundstoofpot:
Ingrediënten:
- 500 gram rundvlees (stoofvlees), in blokjes gesneden
- 2 uien, in dunne plakjes gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 wortelen, in plakjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
- 250 gram champignons, in plakjes gesneden
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 500 ml runderbouillon
- 250 ml rode wijn (optioneel)
- 2 takjes verse tijm
- 2 laurierblaadjes
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies:
Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak het rundvlees aan alle kanten bruin. Dit helpt om de smaken te ontwikkelen en het vlees een mooie kleur te geven. Haal het vlees uit de pan en leg het opzij.
Voeg de uien, knoflook, wortelen, bleekselderij en champignons toe aan dezelfde koekenpan. Bak ze ongeveer 5 minuten tot de groenten iets zachter zijn geworden. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.
Giet de runderbouillon en rode wijn (indien gebruikt) in de slowcooker. Voeg het gebakken vlees en de groenten toe aan de slowcooker. Voeg ook de takjes tijm en laurierblaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
Plaats het deksel op de slowcooker en zet deze op de lage stand. Laat het stoofpotje 6-8 uur langzaam garen, of tot het vlees zacht en mals is geworden.
Serveer de rundstoofpot met aardappelpuree, rijst of versgebakken brood. Garneer eventueel met wat verse tijmblaadjes voor extra smaak.